Beautycenter Hoofddorp werkt met de nieuwe Picolaser. De Picolaser is de nieuwste en meest effectieve methode om huidproblemen te verwijderen als pigmentvlekken en melasma (hyperpigmentatie die vaak in een van zijn vormen herkend wordt als zwangerschapsmasker).

Deze laser, zoals zijn naam al suggereert, werkt met de snelheid van picoseconden. Dit is vele mate sneller dan de lasers die werken met de snelheid van een nanoseconde. Dit maakt het dat het wordt geacht als een mechanische in plaats van een thermische behandeling. Het grote voordeel daarvan is dat er daardoor geen opwarming van het pigment zal plaatsvinden. De Picolaser wordt ervaren als niet alleen de meest veilige methode om melasma en pigmentvlekken te behandelen, maar ook de meest effectieve
behandeling.

Melasma kan epidermaal (tast de bovenste huidlaag aan) of dermaal (tast de dieper gelegen huidlagen aan) of gemengd gelegen liggen. Met de Picolaser kunnen onze specialisten heel diep in de huid te werk gaan, wat veel anders is dan de mogelijkheden bij IPL en peelings. En natuulijk kan de Picolaser ook de oppervlakkigere pigmentaties aanpakken.

 

Pigmentvlekken verwijderen bij alle huidtinten mogelijk met de Picolaser?

De Picolaser kan zonder moeite de donkere huid net zo goed als de lichte huid behandelen voor pigmentvlekken. De Picolaser is zelfs de meest veilige en effectieve methode voor de donkere huid om melasma of andere pigmentvlekken te behandelen.

 

Hoe werkt het verwijderen van pigment met een Picolaser?

De behandeling wordt volledig persoonlijk afgestemd op uw huid. De Picolaser werkt in meerdere stappen met diverse handstukken op verschillende golflengtes, die afgestemd kunnen worden op uw huidskleur en pigmentatie. Zoals nodig kunnen de handstukken ingesteld worden op de diepte die de laser in de huid moet bereiken. Deze behandeling geeft een lichte warmte sensatie maar is verder compleet pijnloos. Het duur van de behandeling is afhankelijk van de behandelgebied en de hoeveelheid pigment maar duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten. Na de Picolaser behandeling kan de huid wat gezwollen en rood uit zien en het pigment kan donkerder ogen. De hersteltijd na een behandeling is minimaal. De volgende dag mag u gebruik maken van make-up om eventuele tijdelijke kleurverschillen te
camoufleren.