Tattoo verwijderen

 

Er zijn al jaren vele methoden beschikbaar voor het verwijderen van tatoeages zoals huidtransplantaties, chirurgische ingrepen etc, maar deze kwamen met diverse problemen zoals littekenvorming. Met behulp van laser technologie, ontwikkeld door de experts in de wetenschap, is er een nieuwe methode die nu ook beschikbaar is in de schoonheidsindustrie.

De behandeling

Tatoeages zijn opgebouwd uit groepjes kleur pigment verspreid door de onderste laag van de huid. De inkt moleculen zijn ingekapseld met collageen. Hierdoor is het niet mogelijk dat het lichaam zelf de inkt afbreekt. De lasers waar wij mee werken breken de collageen kapsels onder de huid. De kleur pigmenten breken daarna in kleine stukjes. Na de behandeling kan het lichaam op een natuurlijke manier de kleine deeltjes afbreken en afvoeren. Hiervoor heeft het lichaam enkele weken nodig. In tegenstelling tot het verleden blijven er nu geen littekens meer achter.

Wij hebben de Picolaser (1064nm,532nm,755nm,1320nm)

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk om de tatoeage goed vet te houden met een bodylotion. Net zoals bij het zetten van de tatoeage, is krabben aan eventuele korstjes niet raadzaam. Dit kan littekens veroorzaken. Zorg er voor dat u gedurende de gehele behandeling niet met de tatoeage in de zon komt of gebruik een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Afhankelijk van de tatoeage zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig om de tatoeage volledig te laten verdwijnen.